Bu blog yazımda SEO uyumlu içerik oluşturmanın püf noktaları nelerdir? ve SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusuna değineceğim. Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltması olan SEO, Türkçe “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına geldiğini bilmeyen yok artık. Bir web sitesinin içerik kalitesi, Google veya diğer arama motorları tarafından daha iyi taranması ve kullanıcılara daha iyi sonuçlar göstermek için yapılan çalışmalara SEO ismi verilmektedir.

Adım Adım SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale yazma konusuna geçmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu, düzgün ve detaylı makale yazabilme sanatıdır. Kaliteli makale oluşturabilmek için çok araştırıp, çok okumak gerekmektedir.

Makaleyi yazarken, okuyucu gözüyle makaleye bakmalı ve oluşturduğunuz makalenin doyurucu bilgiye sahip olduğundan emin olmalısınız. Burada da dikkat edilmesi gereken en önemli konu, doyurucu ve çok iyi bir makale yazabilirsiniz. Ancak SEO uyumlu makale yazmak ayrı bir sanattır.

Kaliteli ve doyurucu bilgiye sahip makale yazabiliyorum ancak SEO uyumlu yazı nasıl yazılır diyorsanız, bu işin adım adım nasıl yapıldığını öğrenmek için yazıyı okumaya devam edin.

Makale Başlığında Anahtar Kelime Yer Almalı

seo uyumlu makale bolum 1
Seo Uyumlu Örnek Makale

SEO uyumlu makale yazmanın ilk şartı, seçtiğiniz anahtar kelimenin yazınızın başlığında geçmesi gerekmektedir. Anlamlı bir şekilde kullanılması gereken anahtar kelime hem yalın olarak, hem de türevleri başlıkta yer alabilir. H1 formatında ve en fazla 70 karakter uzunluğunda olması gereken makale başlığınızın daha uzun olması arama motorları açısından olumsuz olarak değerlendirilmektedir.

Makale Özgün Olmalıdır

Makalenizin başlığını anahtar kelimeyi içerecek şekilde belirlediyseniz artık makalenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Makalenin özgün olmasından kasıt, tamamen sizin cümlelerinizle yazılmış, eşi ve benzeri olmayan anlamına gelmektedir. Özgün makale aynı zamanda iyi bir anlatıma ve doyurucu bilgiye sahip olmalıdır. Yazdığınız makalenin okuyucuya istediğini vermesi gerekir.

Makalenizde H2, H3, H4 formatlarının olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Makalenizi oluşturduğunuz cümlelerinizin kısa cümlelerden oluşmasına ve cümlelerinizin anlamlı ve net ifadelerden oluştuğuna dikkat etmelisiniz. Paragraflarınızı kısa tutun, özellikle 5’er satırlık paragraflar SEO açısından iyidir.

Anlamlı Alt Başlıklar Kullanmak

Makalenizde anlamlı alt başlıklar kullanmalısınız. Anlam bütünlüğü ve açıklayıcılık açısından alt başlıkların önemi büyüktür. Okuyucu kaliteli bir içerik okuduğu izlenimine varır. Kaliteli içerik te okuyucunun sitenizde daha fazla vakit geçirmesi anlamına gelir. H3 formatında oluşturulan alt başlıklar konuyla anlam bütünlüğünde olmalıdır. Okuyucu bu sayede detaya indikçe aradığı bilgiyi detaylı bir şekilde bulduğu için sitenizde daha fazla vakit geçirecektir. Okuyucunun sitenizde uzun süre geçirmesi listelemelerde üst sıralara çıkmanıza sebep olacaktır.

Makalenizin İçeriğinde Anahtar Kelimeniz Geçmelidir

seo keywords

Belirlediğiniz anahtar kelimeniz makalenizin içerisinde en az 4-5 defa geçmelidir. Anahtar kelimenizin makaleniz içinde dengeli bir şekilde kullanılması da ayrıca önem arz etmektedir. Anahtar kelimeniz cümle içinde anlamlı şekilde kullanılmalıdır. Anahtar kelimeniz yazının içinde sırıtmamalıdır. Anahtar kelime ilk ve son 100 kelimeler içinde mutlaka geçmelidir.

Görsel Seçimi ve Anahtar Kelime Uyumu

Görsel SEO, markanızın hikayesini daha iyi aktarmanıza yardımcı olur ve kullanıcılarla görsel etkileşim kurma anlamında önemlidir.
Görsel SEO, markanızın hikayesini daha iyi aktarmanıza yardımcı olur ve kullanıcılarla görsel etkileşim kurma anlamında önemlidir.

Makalenizi hazırlarken mutlaka görsellerle desteklemelisiniz. Görsel seçimi makalenizin içeriği ile uygun olmalı ve görselinizin ismini mutlaka yazınızın başlığı ile kullanmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, görseli adlandırırken Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin.

Makalenizin içinde en az 2 görsel kullanmalısınız ve bu görsellere alt başlıklarınızın altında yer vermelisiniz. Görselleri isimlendirirken de makale başlıklarınızla ve anahtar kelimenizle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Anahtar Kelimeye Link Verme

Internal Link (Dahili Bağlantı) Nedir?

Makaleniz içinde anahtar kelimenizi anlamlı bir şekilde kullanmanın yanı sıra, anahtar kelimenize link vermeli ve URL eklemelisiniz. Burada vereceğiniz URL farklı bir sitenin URL’si olabileceği gibi, makalenizin bulunduğu sayfayı da link verebilirsiniz. Tercihinizi, genellikle arama motorlarının anahtar kelimenizde hangi sitenizi indexlemesini istiyorsanız ona göre yapmalısınız.

Bknz: https://wnm.com.tr/internal-link-nedir/

Latent Semantic Indexing

Latent Semantic Indexing Keywords
Latent Semantic Indexing

Gizli Anlamsal İndeksleme anlamına gelen Latent Semantic Indexing, bir arama motoru özelliğidir. Arama motorunda anahtar kelimenizi arattığınızda en altta anahtar kelimenizin farklı varyasyonlarda kullanımını göreceksiniz. Bu, anahtar kelimenizin bu kelimelerle arandığı gösteren bir püf noktasıdır. Arama motoru tarafından bu kelimeler dikkate almalısınız ve makalenizde bu kelimeleri profesyonelce kullanmalısınız.

Arama motoru tarafından önerilen anahtar kelimenin kullanılması ile etkili ve benzersiz bir makale yazmış olacaksınız. Arama motorunun önerisini dikkate aldığınız için de makaleniz arama motoru dostu olacaktır.

Kopya İçerikleri Kontrol Edin

kopya icerik kontrolu

Bir SEO Uzmanı ile çalışıyorsanız yazılarınızın özgün ve başka sitelerden almadığına dikkat etmelisiniz. Makale özgünlüğü test etme araçları Yazı kopya testi sorgulama, bulma ve tespit etmek için kullanılır.

Önereceğim https://smallseotools.com/plagiarism-checker/ web sitesine girerek kutucuğa yazınızı yapıştırabilir yada Dosyanızı yükleyerek içerik kopya kontrolü yapabilirsiniz.

SEO Uyumlu Yazı Yazmanın 8 Püf Noktası