SEO

Google Search Console Kaydı Nasıl Yapılır?

Google Search Console Kaydı Nasıl Yapılır?

Yeni web sitesi açan kullanıcılar da sitelerinin Google tarafından hızlı bir şekilde bulunması, indekslenmesi ve bunun takibinde bu trafik kayıtlarının tutulması birinci amaçlardandır. Bu sebeple birçok blog sahibi ilk olarak Google Search Console kaydı nasıl yapılır sorusunun cevabı mutlaka öğrenmelidir. Bu işlemi yapmak yani sitenizi Google’a kaydetmek SEO açısından yapılması gereken en önemli hareketlerden biridir. Öncelikle kayıt etmek istediğiniz web sitesi size ait olmalı ya da sitenin erişim bilgileri eliniz de olmalıdır. Eğer blogger gibi bir sistem yerine hosting alarak WordPress gibi bir sistem ile web sitesi kurulumu gerçekleştirdi iseniz sitenin kayıt dizinine ulaşmakta işinizi görebilir. Sitenin Search Konsole tarafından tanına bilmesi için birden fazla metot vardır.

Google Search Console Doğrulama İşlemi Methodları

1. HTML Dosyası Yükleyerek Kayıt Etme

Bu yöntem için sitenizin internet üzerinden bir hosting hizmeti alması gerekir. Google tarafından kullanıcıya sağlanan bir HTML uzantılı dosya indirilir ve sitenin kayıtlı olduğu FTP dizinine yüklenir Bu dizin Google tarafından kontrol edilerek dosyanın orada varlığı doğrulanırsa sitenin size ait olduğu kanıtlanmış olur.

html dosya yukleme

2. HTML Etiketi İle Kayıt Etme

Google sitenizin temasında HTML kodları arasında en üstte bulunan

etiketleri arasına eklemeniz için bir HTML kodunu size sunar. Bu kodu temanıza eklemeniz halinde sitenin size ait olduğunu Google’a ispatlamış olursunuz

Açık kaynaklı içerik yönetim sistemleri için kullanabileceğiniz eklentiler/moduller

3. Alan Adı Sağlayıcı Sayesinde Doğrulama Ve Kayıt Etme

Bu işlemde sitenizin alan adını sağlayan şirket vasıtasıyla işlem gerçekleştirilir. Bu işlem için alan adı sağlayıcı üzerinden CNAME işlemini gerçekleştirmek gerekir. Bu işlem daha uzun süren bir işlemdir. Daha fazla teknik bilgi istemesine rağmen hem kalıcıdır hem de doğrulama işleminin bozulması veya tekrarlanması şeklinde bir durumla karşılaşılma riski içermez.

domain saglayici ile dogrulama

4. Google Etiket Yöneticisi (Google Tag Manager)

Google Tag Manager ile doğrulama yönteminde web sitenizde hali hazırda Google Tag Manager kodunu kullanıyorsanız ve yönetici erişiminiz varsa doğrulama işlemini yapabilirsiniz.

google tag manager

5. Google Analytics

Web sitenizde aktif olarak Google Analytics kodu kullanıyorsanız yine Google Tag Manager’a benzer şekilde bu doğrulama yöntemini de basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Google Search Console hesabınız ile Google Analytics hesaplarınızın bağlantılı olması gerektiğini unutmayın.

google analytics

Google Search Console için tüm doğrulama yöntemlerini inceledik. Size uygun olan herhangi bir yöntem ile doğrulama işlemini tamamladıktan sonra web sitenizin Google arama sonuçlarındaki durumunu kolayca takip edebilir ve SEO çalışmalarınız için ilk basamağı tamamlamış olabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Öne çıkan web sitesi tasarım çalışmalarımıza bakın
1.000’den fazla müşteri için oluşturduğumuz güzel web sitelerinden bazılarına göz atın.
WordPress desteği ve bakımı sunuyoruz
WordPress uzmanlarından oluşan ekibimiz tarafından desteklenen planlarla devam eden bakımın stresinden kurtulun.
Google Değerlendirme Notu
5.0
208 yoruma göre
js_loader