WordPressWordPress Eklentileri

En İyi WordPress Eklentileri

6 Yorum

Akismet

En iyi WordPress eklentileri listesine spam yorumlardan korunmanıza yardımcı olan Aksimet ile başlıyorum. Akismet siteniz için istenmeyen yorumlar almanızı önleyen ücretsiz bir eklentidir.

https://tr.wordpress.org/plugins/akismet/

 

Contact Form 7

Web siteleriniz için iletişim, insan kaynakları, fiyat teklifi gibi formlar oluşturmanıza olanak sağlayan WordPress form eklentisidir. Ücretsizdir.

Yoast SEO

Popüler SEO eklentilerinden biri olan Yoast SEO ile makalelerinizi daha düzgün ve arama motorlarına uygun olarak yazabileceksiniz. Rakiplerinden biraz daha karmaşık gözüksede alıştıktan sonra Yoast SEO’yu seveceğinizden eminim.

https://tr.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

 

Jetpack

Yapımcısı WordPress olan Jetpack eklentisi ile sitenize kaç kişi girdiğini tıpkı Google Analtytics gibi günlük olarak takip edebileceksiniz. Bunun yanı sıra sosyal medya hesaplarınızı bağlayarak yazılarınızı büyük bir kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Özellikler bununlada bitmiyor. Sitenizin mobil görünümü ayarlayabilir, Extra widget özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Birden fazla WordPress sitesi olanlar için Jetpack yönetim paneli ile tüm WordPress sitelerinizi tek bir panel üzerinden yönetebileceksiniz. Sitenizi WordPress ile bağladıktan sonra. Temanızda olmayan 28 tane özelliği ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. (Koruma, Sosyal Medya Paylaşımları, Site İstatistikleri) en popüler olanları özelliklerden bir kaçı.

https://tr.wordpress.org/plugins/jetpack/

WordPress Importer

Bu eklentiyi kullanarak sitenizin Yazı, Sayfa, Kategori, Etiket yorum gibi dinamik sayfaların yedeklerini alabilirsiniz.

https://tr.wordpress.org/plugins/wordpress-importer/

Google ve kullanıcı dostu bu SEO Eklentisi ile blogunuzun ince seo ayarlarını yapabilir. Hem kullancılara hemde Arama motorlarına kendinizi sevdirebilirsiniz.

  • XML Site haritanızı oluşturun ve yönetin.
  • Web siteniz / blogunuz ve sosyal medya arasında daha yakın entegrasyon sağlamak için sitenize Social Meta verileri ekleyin.
  • Robots.txt dosyasını oluşturup doğrulayarak arama motorlarınızı sitenize yönlendirin.
  • Sitenize ince ayar yapmak için .htaccess dosyanızı düzenleyin.
  • Kötü bot engelleyici

https://tr.wordpress.org/plugins/all-in-one-seo-pack/

WP-PostViews

Ne yazık ki WordPress sayfanın kaç kere okunduğunu bize göstermemektedir. Belki sonraki sürümlerde bu özellik gelecek ama şuan en ideal yazı/sayfa görüntüleme eklentisi WP-PostViews’dir.

https://tr.wordpress.org/plugins/wp-postviews/

WP-PostRatings

Hepimiz arama sonuçlarında 5 yıldızlı gözükmek isteriz fakat bunu nasıl yapacağımızı bilemeyiz. Eğer yazılım ve seo konusunda çok fazla bilginiz yoksa WP-PostRatings sizin için bu işi çok basit şekilde hallediyor.

https://tr.wordpress.org/plugins/wp-postratings/

Ninja Forms

Contact Form 7’ye alternatif olarak listeme Ninja Form’u da eklemek istiyorum. Basit ve kullanışlı arayüzü ile. Sitenize iletişim formu ekleyebilir. Hatta size form gönderen ziyaretçilere otomatik olarak mail atabilirsiniz. Çok fazla bilgi gerektirmeyen ninja form eklentisi ile birden fazla iletişim formu oluşturmak inanılmaz kolay. Kendi sitelerimde de sıkça kullandığım wordpress form eklentisidir.

https://tr.wordpress.org/plugins/ninja-forms/

WP Fastest Cache

WordPress sitelerin en büyük sorunlarından birisi şüphesiz hızdır. Beğendiğiniz ve satın aldığınız temalar tema yapımcısı demosunda hızlı açılır ama ne hikmetse kendi sitenize yüklediğiniz kaplumbağa döner 🙂

Daha önceki yazılarımda belirttiğim WP Super Cache ile W3 Total Cache eklentilerinin aksine kurulumu çok kolay ve oldukça kullanışlı bir wordpress cache eklentisi olan wordpress fastest cache türk geliştirici Emre Vona tarafından geliştirilmiştir. Bu eklenti ile site hızınız ciddi oranda artacaktır.

https://tr.wordpress.org/plugins/wp-fastest-cache/

Social Pug

Redirection

Recirection eklentisi, WordPress için en popüler yönlendirme eklentisidir.. Bununla 301 yönlendirmeyi kolayca yönetebilir, 404 hatalarını takip edebilir ve sitenizdeki problemleri sayfaları istediğinizsayfaya yönlendirebilirsiniz. Bu, hataları azaltmaya ve site sıralamanızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

https://tr.wordpress.org/plugins/redirection/

Siz hangi WordPress eklentilerini kullanıyorsunuz?
Lütfen yorumlarda belirtin.

Paylaş

6 Yorum. Yeni Yorum

  • Tunahan Koyuncu
    Ocak 5, 2019 9:35 pm

    Ben bütün sitelerimde standarto olarak contact form 7, all in one seo, wp rocket cache eklentisini kullanıyorum çokta memnunum

    Yanıtla
  • Faydalı bilgiler Teşekkürler. Fazla eklenti yuklersek sayfanın hızını dusurebilir diye duymuştum. Onun için gereksiz eklentileri kaldırdım. Son üç dışında hepsi yüklü bende. Sevgiler?

    Yanıtla
  • Tüm tavsiyeler gayet yerinde ancak ben tek fark ile All in One SEO yerine Yoast SEO’yu tavsiye ederdim. 2012’den önce All in One SEO kullanıyordum ancak Yoast SEO’ya geçtim ve Yoast ile devam ediyorum. Ancak aralarında çok büyük bir fark olduğunu da söyleyemeyeceğim.

    Yanıtla
  • Uğur Baytekin
    Ocak 8, 2019 2:44 pm

    Listeye eklemeni istediğim bir kaç eklenti var. breadcrumb-navxt, eps-301-redirects ve pro-modal bunlarıda eklersen iyi olur bence

    Yanıtla
  • Furkan Gök
    Ocak 9, 2019 12:05 am

    süper liste olmuş. eklentileri yazıya gömmenizde çok güzel.. işte bunlar hep UX 😉

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Öne çıkan web sitesi tasarım çalışmalarımıza bakın
1.000’den fazla müşteri için oluşturduğumuz güzel web sitelerinden bazılarına göz atın.
WordPress desteği ve bakımı sunuyoruz
WordPress uzmanlarından oluşan ekibimiz tarafından desteklenen planlarla devam eden bakımın stresinden kurtulun.
Google Değerlendirme Notu
5.0
208 yoruma göre
js_loader